Stripedsky spot Rijsbergse Vliegerdagen
Vliegernieuws

Rijsbergse vliegerdagen 2022

Voor ons was het de eerste keer als deelnemer op dit vliegerweekend. Het evenement hebben we in het verleden wel eerder bezocht als vlieger liefhebber maar als deelnemer is het zeker een andere ervaring. Het is duidelijk dat dit evenement al meerdere jaren meegaat en de vrijwilligers, deelnemers en organisatoren het niet voor het eerst plannen. Veel deelnemers zijn geen onbekenden van elkaar. De ervaring is als één grote familie met een geoefende organisatie.

Deze editie is gelukkig gezegend met een klein briesje, zeker op de zondag. En veel zon! Deelnemers uit alle omringende landen, die veel verschillende vlieger variaties, -objecten en dieren meebrachten voor in de lucht. Veel kleur en bewegende windspelen langs de weilanden, waar camper aan caravan de begrenzing van het vliegerveld vormden.

Dit jaar voor het eerst een lichtjesroute op zaterdagavond. Een try-out omdat nachtvliegeren met verlichte vliegers niet vaak mogelijk is door gebrek aan wind in de zomer. Maar de lichtjesroute bleek een groot succes, iedere deelnemer droeg een steentje bij met lampjes voor, op of aan de caravans en vliegers. Tezamen ontstond er een sprookjesachtige pretpark sfeer op de verder lege weilanden midden in de brabantse polder.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *