Vliegernieuws

Artovento 2023 in Cervia, Italië

Dit jaar de 43ste editie van het gerenommeerde vliegerfestival in Cervia, Italië. Het evenement duurt ruim een week van 21 april t/m 1 mei op het Pinarella Strand. Ook weer een zeer internationaal festijn met meer dan 250 vlieger gasten vanuit de hele wereld.

Artevento is de meest complete tentoonstelling van artistieke, etnische, historische, gigantische, sportieve & acrobatische vliegers. Ook de bekende namen aan vliegeraars en opvallendste ontwerpers worden hier graag gezien en komen van ver naar dit evenement.

Deze editie is getekend door een zeer divers weerbeeld wat de deelnemers gelegenheid geeft tot het oplaten van hun complete scala aan meegebrachte vliegers en windobjecten.

Op dinsdagmiddag is er na een ochtend met zeer weinig wind, een plotseling veranderende windrichting met een onstuimige wind, waardoor de meeste creaties terug de vliegerzak in moeten, maar verder is het een zeer zonnige editie. Op een plek die zomers overspoeld wordt door toeristen en daarop helemaal is aangepast, maar in het voorjaar toch nog een italiaanse charme in zich heeft. De sfeer, ambiance, creativiteit en magie van het vliegeren zijn in mijn ogen hier meer aanwezig dan op andere Europese vliegerfestivals.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *