gemeente bord met strandregels
Vliegerspots

Waar mag je vliegeren in Zeeland?

Goede vliegerspots in de zomer op de Zeeuwse stranden? Een vraag die ons regelmatig wordt gesteld. In Zeeland staat in principe bij elke strandopgang een gemeentelijk bord waarop je naast alle andere regels ook terug kunt vinden wat je mag qua vliegeren. Vaak is er in de zomermaanden een afwijkend beleid ten opzichte van de wintermaanden. Logisch natuurlijk want het hangt samen met de drukte op het strand.

In het algemeen geldt dat je met een éénlijns vliegers overal, op elk strand mag vliegeren. Wel is de ervaring in praktijk zo dat je op drukke stranddagen kan worden aangesproken door een strandwacht of boa die vraagt toch even ergens anders te gaan vliegeren.

Voor vliegers met 2 lijnen (bestuurbare vliegers) ligt dat anders. Hieronder vallen de stuntvliegers, trickvliegers en matrasvliegers. Het geldt dan ook voor de kitesurfer of de wingfoiler. Al wordt dat vaak als een aparte doelgroep op de borden vermeld.

Bestuurbare vliegers worden in de zomer alleen toegestaan op speciaal aangegeven stranden of op een gedeelte van het strand en na 19:00 ‘s avonds. Deze regel geldt doorgaans vanaf half april of 1 mei tot 15 of eind september voor de gehele kustlijn. We hebben op onderstaand kaartje van Zeeland aangegeven op welke stranden het is toegestaan met bestuurbare vliegers te komen overdag. Vaak kun je naast de gemeentelijke borden ook online nog extra informatie vinden over de specifieke plek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *