stuntvlieger zwart Texel Glider
Reviews

Review: Texel Glider (stuntvlieger)

De Texel Glider L wordt door het Texel Vliegerhuis zelf geproduceerd naar eigen ontwerp. Verkrijgbaar in meerdere 2-kleuren combinaties. Wij hebben gekozen voor helemaal zwart. Deze uitvoering heet ‘Stealth’. Het geeft ‘m een lekker stoer uiterlijk. Op de website adviseren ze hem als zeer geschikte kindervlieger inclusief voor de ‘volwassen kinderen’ :-).

Wij testen de vlieger bij windkracht 4 op een wisselend zonnige dag in april op een immens groot strand. Helemaal leeg..

video texel glider

Het is maar een korte clip, maar het was een verrassende testvlucht. Uitdagend, vlot zoals de website aangeeft, maar heel smooth en stabiel glijdt hij door de lucht. Niet te missen dat hij aanwezig is, wat een enorme hoeveelheid geluid! De kite mist de middenstok waardoor het een goed crashbestendige vlieger is. Dat blijkt ook, crashes gaan zonder problemen. De dwarsligger schiet er dan wel makkelijk uit. Gelukkig blijven de spanners aan het zeil gemonteerd en na het terug in elkaar zetten, kun je zonder problemen verder.

Het geluid neemt af naarmate die wind iets zakt en de vlieger kan dan ook rustiger en preciezer bestuurd worden. De constante, stabiele trekkracht maakt het een fijne vlieger en inderdaad geschikt voor kinderen.

Het zwarte vliegerdoek is niet helemaal vol van kleur, wat kleine oneffenheidjes zijn zichtbaar maar de afwerking van de stiksels is heel netjes en stevig. De vlieger wordt geleverd in een nylon vlieger sleeve, polstraps en degelijke vliegerlijnen op winder.

Afmeting: 100 x 140 cm
Stokken: diameter 6 mm carbon
Lijnen: 2 x 25 meter Dacron lijnen
Windrange: 2-6 bft

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *