elektra op het balkon
Reviews

Elektra snijdt door alle winden

Bij een tikkie onstuimig windje 3 probeerde we de Elektra van Spiderkites. Deze kite heeft een nieuwe upgrade gehad voor het 2023 seizoen waardoor hij nu vliegt onder de naam Elektra 2. Hij komt in 2 verschillende kleuruitvoeringen. Grijs/oranje of de neon variant. Bij het uitpakken is het duidelijk dat dit een lichte vlieger is. Het heeft een gewicht van trickvliegers. Met carbon stokken, hoogte 75 cm en met een wingspan van 178 cm. Geschikt om in lichte winden de starten. Het advies windbereik van Spiderskites is van 1,5 tot 5 bft.

Eerste indruk..
Op het eerste zicht oogt de vlieger ons vrij fragiel. Door het gewicht, het lichte doek en de dunne stokken. Toch is dat in de lucht niet te merken. Vliegt bij deze wind heel stabiel, met strakke lijnen snijdt Elektra door de lucht. Smooth, rustig maar toch vlot. Je kunt er leuke basis tricks mee uitvoeren en nette rechte lijnen en hoeken mee vliegen. Zeker in de kleurencombinatie zoals wij hem nu testen presenteert hij zich in de lucht als elegant en een in ‘smoking’ gehulde freestyle kite waarbij je eenvoudige, leuke tricks kunt oefenen.

kleine hoes..
Bij uitpakken van de vlieger zijn de vleugelstokken in 2 delen. Waardoor het een relatief kort vliegerpakket is. De hoes kan echter verlengt worden waardoor je de vleugels bij inpak niet hoeft te demonteren. Een goede optie mijns inzien. Wordt geleverd met dyneema lijnen 45 kg en een stevige fraaie vliegerhoes. De polsstraps zijn standaard polsbanden van cordura.

Elektra in het zand

samenvatting..
Een mooie, elegante lichtweer freestyle stuntvlieger.

spanwijdte:         178 cm
hoogte:               75 cm
vliegerdoek:        40D Nylon/ Mylar
Stokken:              5 mm Carbon
Stuurlijnen:    Dyneema 45 DaN, 25 m
Wind:                  1.5 – 5 Bft

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *